Richtkijkers

Voor welk doel gaat de richtkijker gebruikt worden?

Dat is de eerste vraag die Jan aan u stelt. Deze vraag is zo belangrijk omdat het grootste deel van de richtkijkers gemaakt zijn om te excelleren op een bepaald gebied.

T.b.v. de drijfjacht zijn bijvoorbeeld compactheid, het gewicht en de vergroting drie belangrijke factoren. Het is van belang om snel aan te kunnen leggen en het doel snel te kunnen volgen, daarvoor is een compacte lichtgewicht kijker gewenst met een 1-4x24 vergroting.

Jan Witvoet jaagt zelf al meer dan 40 jaar in binnen- en buitenland, deze jarenlange praktijkervaring resulteert in een gedegen en vakkundig advies over de merken die hij aanbiedt inclusief dé perfecte montage!

Merken richtkijkers

Jan’s assortiment bestaat uit:

Montage richtkijkers

Naast de juiste keuze van de richtkijker is het perfect monteren van de richtkijker een vak apart. Jan Witvoet is expert in het verzorgen van doordachte,  vakkundige montages op allerlei merken buksen.

2G-Garantie: Montage & Inschieten

  • Juiste montage ringen
  • Juiste hoogte van de ringen
  • Juiste type montage rail
  • Juiste hoogte van de rail
  • Eenvoudige demontage
  • Vakkundig ingeschoten

De Blaser Infinity serie

Met deze Blaser richtkijkers bent u verzekerd van functie en ontwerp op het hoogste niveau.

De 2.8-20x50 en 4-20x58 zijn uitgerust met een zelf ontwikkelde ballistische toren, genaamd QDC, wat staat voor Quick Distance Control.

Deze ballistische toren zit verscholen onder de bovenste turret en is enkel zichtbaar wanneer deze ingesteld staat op een afstand die afwijkt van 100 meter of 100 meter plus 4 centimeter. Eindelijk is het erg simpel om je kijker in te schieten op 100 meter ‘Fleck’ én te kiezen voor 100 meter plus 4 centimeter, dankzij een speciale markering op de ballistische ring.

Deze Blaser richtkijkers zijn uitgerust met IC-functies. IC staat voor Illumination Control en betekent dat de richtkijker en de buks met elkaar communiceren middels de Blaser R8 grendel (die ook gemonteerd kan worden op oudere Blaser R8-modellen). Zodra je de buks grendelt, zal de red dot in het IVD draadkruis automatisch oplichten. Uiteraard is de red dot ook handmatig te bedienen.

De Infinity 4-20x58 is de absolute schemerspecialist. Dankzij de objectiefdiamater van 58mm in plaats van de gangbare 56mm kan er van zo’n 7% meer lichtopbrengst geprofiteerd worden. Hierdoor kan je ook in schemer en donker van hogere vergrotingen gebruik maken met behoud van contrast en scherpte.

Witvoetje worden?

Meld je dan nu GRATIS aan en word ook een 'witvoetje' en ontvang maandelijks leuke updates!