Richtkijkers

Voor welk doel gebruik je de richtkijker?

De meeste richtkijkers zijn gemaakt om te excelleren op een bepaald gebied. Daarom is bovenstaande vraag is zo belangrijk.

Voor de drijfjacht zijn bijvoorbeeld compactheid, het gewicht en de vergroting belangrijk. Je moet snel aan kunnen leggen en het doel snel kunnen volgen. Daarvoor gebruik je het best een compacte lichtgewicht kijker met een 1-4×24 vergroting.

Jan Witvoet jaagt zelf al meer dan 40 jaar in binnen- en buitenland. Dankzij deze jarenlange praktijkervaring krijg je een gedegen en vakkundig advies over de merken die je bij ons vindt. Inclusief perfecte montage.

Merken richtkijkers

Ons assortiment bestaat uit:

Montage richtkijkers

Naast de juiste keuze van de richtkijker is het perfect monteren van de richtkijker een vak apart. Jan Witvoet is expert in het verzorgen van doordachte, vakkundige montages op allerlei merken buksen.

2G-Garantie: Montage & Inschieten

  • Juiste montage ringen
  • Juiste hoogte van de ringen
  • Juiste type montage rail
  • Juiste hoogte van de rail
  • Eenvoudige demontage
  • Vakkundig ingeschoten

De Blaser Infinity serie

Met deze Blaser richtkijkers ben je verzekerd van functie en ontwerp op het hoogste niveau.

De 2.8-20×50 en 4-20×58 zijn uitgerust met een zelf ontwikkelde ballistische toren, genaamd QDC (Quick Distance Control).

De ballistische toren zit verscholen onder de bovenste turret. Hij is enkel zichtbaar wanneer hij staat ingesteld op een afstand die afwijkt van 100 meter of 100 meter plus 4 centimeter. Dankzij een speciale markering op de ballistische ring is het eindelijk erg simpel om je kijker in te schieten op 100 meter ‘Fleck’ én te kiezen voor 100 meter plus 4 centimeter. 

Deze Blaser richtkijkers zijn uitgerust met IC-functies. IC staat voor Illumination Control. Het betekent dat richtkijker en buks met elkaar communiceren door de Blaser R8 grendel (die we ook kunnen monteren op oudere Blaser R8-modellen). Zodra je de buks grendelt, licht de red dot in het IVD draadkruis automatisch op. Uiteraard kun je de red dot ook handmatig bedienen.

De Infinity 4-20×58 is de absolute schemerspecialist. Dankzij de objectiefdiamater van 58mm, in plaats van de gangbare 56mm, profiteer je van zo’n 7% meer lichtopbrengst. Hierdoor kun je ook bij schemering en in het donker van hogere vergrotingen gebruik maken. Met behoud van contrast en scherpte.

Witvoetje worden?

Meld je aan en ontvang maandelijks leuke updates!